Scroll to top
ro

Dezvoltarea capacităților de comunicare și a managementului conflictelor au fost tematicile unor sesiuni de instruire pentru angajații AAP

15 angajați ai Academiei de Administrare Publică (AAP) au beneficiat de o serie de sesiuni de instruire care au avut drept obiectiv dezvoltarea capacităților de comunicare. Astfel, în perioada 25-26 aprilie, a fost desfășurat cursul „Managementul Conflictelor și al Stresului”, iar la 2 și 4 mai 2018 cel de „Arta oratorică: Dezvoltarea abilităților de prezentare, comunicare”. Acestea au fost organizate de Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională (CICO), cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 

Instruirile au avut scopul de a îmbunătăți și de a consolida cunoștințele participanților în domeniile abordate, în special privind:

  • Efectele dăunătoare ale stresului și mecanismele de a evita și combate stresul;
  • Simptomatica arderii profesionale și metodele și tehnicile de înlăturare a acestui sindrom;
  • Dezvoltarea comunicării productive cu ceilalți;
  • Relaţia între stres şi generarea de conflicte Influența stării afective asupra performanței. Relaţia dintre emoții, gînduri şi comportament;
  • Strategii constructive de comunicare;
  • Dialogul și negocierea în situațiile de conflict;
  • Metode și instrumente de scriere și prezentare a unui discurs;
  • Gestionarea comunicării non-verbale în timpul prezentării unui discurs;

 

Participanții s-au implicat activ în activitățile instruirilor, prezentând interes pentru domeniile abordate. Aceștia au menționat că vor aplica informația și cunoștințele acumulate în procesul de muncă, care cu siguranță le vor facilita și spori rezultatele de viitor.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Related posts

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *