Scroll to top
ro

Instruire în cadrul Programului ”Formare de formatori” organizată cu succes

Chiar dacă suntem experți într-un anumit domeniu, pentru a putea transmite informațiile și cunoștințele de care dispunem, trebuie să mai și cunoaștem cum să livrăm eficient informația. Respectiv apare întrebarea: cum trebuie să fie un trainer,  acesta trebuie să fie un profesor în stil clasic sau o persoană care inspiră publicul, trebuie să livreze mai multă informație teoretică sau să folosească preponderend metode interactive de instruire, cum să te pregătești pentru un training șsau cum să-l faci mai eficient. Mai multe răspunsuri la aceste întrebări le-au aflat cei 15 participanți din cadrul primei etape a Programului: „Formare pentru formatori (ToT)”, organizat de către Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională (CICO) în parteneriat cu rețeua de formatori „POINT”.

Astfel, în procesul de formare a formatorilor (ToT) din perioada 29-31 ianuarie 2018, trainerii din Republica Cehă au pus accent pe diverse metode precum: jocuri de rol, lucru în grup și exerciții de stimulare a creativității. Pe lângă faptul că participanții au obținut cunoștințe noi și au făcut schimb de experiență, aceștia au mai fost puși în situația de a-și depăși propriile limite.

Participanții au rămas extrem de mulțumiți de metodele interactive utilizate în cadrul trainingului și au afirmat următoarele: „Consider că trainingul a fost clar, descriptiv și util”, „Informațiile au fost foarte utile și au fost bine combinate cu exemple practice”, „Mi-a plăcut mult teoria sistematizată, jocurile și tehnicile de discuție precum și împărtășirea experienței de către ceilalți colegi”.

Vă reamintim că Programul „Formare pentru Formatori (ToT)” urmează a fi implementat în perioada lunilor ianuarie – aprilie 2018 și este constituit din 3 etape:

  • 29.01.18 – 31.01.18: Instruire în domeniul pregătirii și livrării unui training,
  • 14.02.18 – 16.02.18: Instruire privind specificul lucrului cu diferite grupuri de persoane și dinamica de grup;
  • 17.02.18-15.04.18: Va constitui perioada practică pe parcursul căreia participanții la instruire vor livra câte 10 ore de instruire/traininguri pentru mai multe OSC-uri din Republica Moldova.

Related posts

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *